Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.01.05)

Pénzcentrum2018. január 5. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2018.01.05).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2018.01.05).

36 órás előrejelzés

Pénteken északon, északkeleten indulhat esősen a reggel, napközben a Dunántúlon és északon egyaránt kialakulhat kisebb eső, több napsütés a középső országrészben várható. A néhol időnként megélénkülő déli, délnyugati szélben 6-13 fokig melegszik a levegő. Az északi ködös tájakon lesz a leghidegebb. Szombaton hajnalban északon és néhol nyugaton pára, köd képződhet, mely helyenként akár napközben is megmaradhat. Máshol száraz, napos, keleten felhősebb időre készülhetünk. A délies irányú szél a Dunántúlon erősödhet meg. Napközben északon 6 és 9, máshol 10-15 fok között alakulnak a maximumok.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken reggel és estétől ismét az ország északi, északkeleti részén kialakuló pára- és ködfoltok csökkenthetik a látástávolságot. A hajnali órákban északon, északkeleten, napközben a Dunántúlon, majd estétől ismét északon, északkeleten számíthatunk esőtől csúszós, vizes útszakaszokra. Jelentős légmozgástól nem kell tartani, a déli, délnyugati szél csak a keleti határ közelében és a középső országrészben élénkül meg időnként, csökkentve a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken kettős fronthatás lesz jellemző, erős fejfájást, migrént okozva mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek számára. Tapasztalhatunk emellett álmatlanságot, alvásproblémákat is. A változékony időjárás sokakat megvisel, a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők panaszai felerősödhetnek, vérnyomás-ingadozás, szédülés is jelentkezhet. A néhol megélénkülő szél csökkenti a hő- és komfortérzetet, növekszik a megfázásveszély, így érdemes C-vitaminban gazdag, egészséges ételeket fogyasztani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,