Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.01.01)

Pénzcentrum2018. január 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.01.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.01.01).

36 órás előrejelzés

Hétfő reggel elsősorban északon, északkeleten és nyugaton ébredhetünk párás, ködös időre, máshol változóan, erősen felhős lesz az ég. Északon ködszitálás, ónos szitálás is előfordulhat. A Dunántúlon helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul. Napközben tovább vastagszik a felhőzet, elsősorban nyugaton, délnyugaton számíthatunk esőre, de északon, északkeleten is előfordulhat szitálás, kisebb eső. Ugyanakkor az északi tájakon napközben is tartósabban párás, ködös lesz az idő. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, északon, északkeleten számíthatunk a hidegebb időre.

Kedden reggel a nyugati, északnyugati tájak kivételével többfelé eshet az eső, ugyanakkor sokfelé pára, köd is kialakulhat. Az északias szél délen, délnyugaton helyenként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn kezdetben többfelé, napközben főként északon okozhat pára, köd korlátozott látási viszonyokat. Reggel északon ködszitálás, ónos szitálás eredményezhet síkos, csúszós útszakaszokat, majd napközben nyugaton, délnyugaton, valamint északon, északkeleten számíthatunk esőtől nedves, vizes utakra. A nap első felében a Dunántúlon helyenként élénk délnyugati széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn hidegfronti hatás érvényesül. A reggeli ködös, nyirkos időben felerősödhetnek az ízületi panaszok. A borongós, szürke idő rossz hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A párás, ködös idő miatt alacsonyabb lehet hőérzetünk, ezért öltözködjünk rétegesen. A helyenként megélénkülő szél miatt fejfájás is előfordulhat, komfortérzetünk is romolhat. A délután érkező gyenge hidegfront miatt tovább erősödhet a fejfájás, illetve a görcsös panaszok.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,