Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.12.29)

Pénzcentrum2017. december 29. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.12.29).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.12.29).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel még az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében, délután pedig északon, északkeleten várható havazás, hószállingózás, síkvidéken havas eső, eső is. A Dunántúlon nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, a Dunától keletre marad sok felhő az égen. A Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban -2, +4 fok, napközben 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben változóan felhős lesz az ég, nyugatról kelet felé sodródó változó vastagságú felhőzet zavarhatja a napsütést. Délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és nyugaton már kisebb eső, a Dunántúli-középhegységben havas eső, ónos eső is előfordulhat. A déli-délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban -1, -6, a derült, hófödte tájakon -7, -10, napközben 1-6 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken kezdetben a Dunántúl északkeleti részén és a főváros környékén, napközben egyre inkább északon, északkeleten találkozhatunk havas eső, havazás miatt vizes, csúszós, helyenként latyakos, főként a hegyvidéki tájakon síkos, hókásás útszakaszokkal. Az éjszakai havazás miatt a Bakonyban is előfordulhatnak havas, latyakos utak. A középső tájakon és a Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél, ez jelentősen csökkentheti a menetstabilitást. A Dunántúlon a naposra forduló időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Péntekre átvonul fölöttünk a hidegfront, azonban a hidegebb idő hatására felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, főként keleten még fejfájás, figyelmetlenség is előfordulhat. A Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé erős, viharos szél ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. Nyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, ez jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre. Keleten, északkeleten ugyanakkor estig borongós marad az idő, emiatt az ott élők fáradékonyabbnak, levertebbnek érezhetik magukat. Öltözzünk melegen, rétegesen, a szeles időben hőérzetünk is jelentősen csökken, könnyen megfázhatunk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,