Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.12.23)

Pénzcentrum2017. december 23. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2017.12.23).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2017.12.23).

36 órás előrejelzés

Szombaton eleinte még keleten lesz párás, ködös az idő. Napközben többfelé feltámad a szél, erős lökések a Dunántúlon lehetnek. Hosszabb-rövidebb napos időszakokra készülhetünk. Késő délután, este kevés hó, havas eső, eső keleten, északkeleten fordulhat elő. Hajnalban -4, +4, délután 2-8 fokot mérhetünk.

Vasárnapra virradóra főként a középső és keleti tájakon fordulhat elő szórványosan kisebb eső, zápor, északkeleten akár ónos eső, majd reggel már csak a délkeleti határ mentén fordulhat elő csapadék, nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Több helyen élénk, a főváros környékén és a Dunántúli-középhegységben erős lesz a nyugati-északnyugati szél. A szélcsendesebb északkeleti és délnyugati tájakon foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton a délelőtti órákig még főként keleten okozhat többfelé köd korlátozott látási viszonyokat, illetve arrafelé lefagyás miatt síkos, jeges útszakaszok is előfordulhatnak. Délutántól északkeleten, keleten okozhat kisebb vegyes halmazállapotú csapadék vizes, csúszós utakat. Többfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős északnyugati szél csökkentheti a menetstabilitást. Vezessünk körültekintően, a téli útviszonyoknak megfelelően, tartsunk elegendő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton a nap első felében még hidegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, görcsös panaszok jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. Főként az eleinte ködös, nyirkos keleti tájakon a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A szeles tájakon ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Délutántól a magasban melegedés kezdődik, fokozódhat a fáradtságérzet; álmosság, bágyadtság jelentkezhet. Öltözzünk melegen, rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket, fogyasszunk sok folyadékot!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,