Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.12.11)

Pénzcentrum2017. december 11. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2017.12.11).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2017.12.11).

36 órás előrejelzés

Hétfőn sok lesz fölöttünk a felhő, de többfelé rövid napos időszakok is lesznek. Délután már csak helyenként északon és nyugaton eshet gyenge eső. Erős, viharos délies széllel enyhébb levegő áramlik térségünkbe, 10-15 fokot mérhetünk, de az északkeleti határ mentén csak 6-9 fokra van kilátás.

Kedden nyugaton lesz felhősebb az idő, keleten várható több napsütés. Eleinte csak nyugaton, délutántól a Dunántúlon egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. Az erős, kezdetben nyugaton néhol viharos déli-délnyugati szél délutántól a Dunántúlon északira-északkeletire fordul és inkább már csak élénk lökések lehetnek. Az enyhe hajnal után napközben 11-18 fok várható, északnyugaton reggel lesz a legmelegebb, délelőttől csökkenni kezd a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn elsősorban az ország keleti és északi felén találkozhatunk eső, kezdetben havas eső, havazás következtében vizes, csúszós, eleinte latyakos, a magasabban fekvő területeken hókásás utakkal. Délután nyugaton is előfordulhatnak kisebb eső következtében vizes útszakaszok. A sokfelé erős, nyugaton, északnyugaton viharos délies széllökések jelentősen csökkenthetik a menetstabilitást. Az erős melegedés miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, vezessünk körültekintően, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, emiatt fejfájás, migrén, álmatlanság, alvászavarok jelentkezhetnek, az erős, viharos szél pedig ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki. Az intenzív melegedés különösen megterhelő lehet a szívbetegek, a vérnyomás-ingadozással és érrendszeri panaszokkal küszködők számára. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,