Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.11.20)

Pénzcentrum2017. november 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2017.11.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2017.11.20).

36 órás előrejelzés

Hétfő napközben sokfelé felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, és már csak elszórtan, elsősorban a főváros térségében és a Dunántúl északi felén alakulhat ki egy-egy gyenge, futó zápor, a környező hegyekben hózápor. A nyugati-északnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Kedden egy melegfront felhőzetéből többfelé várható csapadék: egyre inkább eső, de elsősorban északon és keleten kisebb havazás, havas eső várható. Helyenként megélénkül a nyugatira, délnyugatira forduló szél. Hajnalban -3, +3, napközben 2-12 fokot mérhetünk, északkeletről délnyugat felé haladva növekvő értékekkel.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn elsősorban a Dunántúl északi felén, a főváros környékén számíthatunk kisebb esőtől, egy-egy záportól vizes, csúszós útszakaszra, a hegyekben hózápor is előfordulhat, ugyanakkor északkeleten kezdetben kisebb havazás okozhat síkos útburkolatot. A többfelé megélénkülő, néhol megerősödő nyugati-északnyugati szél ronthatja a járművek menetstabilitását. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn kettősfronti hatásra számíthatunk. Kialvatlanság, rossz komfortérzet jelentkezhet, keringési- és vérnyomáspanaszok is előfordulhatnak. Fejfájás, migrén, lehangoltság is nehezítheti napunkat, a szeles időben pedig ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. A kopásos és gyulladásos eredetű ízületi fájdalmak továbbra is fennállhatnak. Továbbra is nagy a megfázásveszély, ezért ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,