Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.11.17)

Pénzcentrum2017. november 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.11.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.11.17).

36 órás előrejelzés

Pénteken szürke, borongós idő lesz a jellemző, a nap folyamán egyre többfelé fordulhat elő szitálás, kisebb eső. Az északi-északnyugati szél a Dunántúlon helyenként megélénkülhet. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Szombatra virradóra egy hidegfront hoz sokfelé csapadékos időt, a magasabb hegycsúcsokon havas eső, kisebb havazás sem kizárt. Ugyanakkor északnyugaton reggel már szakadozni kezd a felhőzet, és errefelé ott már csapadék sem valószínű. Helyenként párássá válhat a levegő. Északnyugaton megélénkülhet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Napközben a felhő- és csapadékmező kelet felé vonul, délután már csak keleten fordulhat elő szitálás, kisebb eső, a Dunántúlon, estére a középső országrészben is csökken, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati-északi szelet főleg a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. Délután 5-10 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken napközben egyre több helyen kell számítani szitálás, kisebb eső okozta nedves, vizes, csúszós utakra. Kezdetben foltokban pára, köd is korlátozhatja a látási viszonyokat. A Dunántúlon helyenként élénk északi-északnyugati széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A borongós időben tompábbak lehetnek reflexeink, ezért vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken nem lesz front térségünkben, de a szürke, borongós, nyirkos idő hatással lesz szervezetünkre. Kopásos jellegű ízületi problémák, görcsös panaszok, fejfájás jelentkezhet. Keringési és szívproblémák, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat, ezért az érintettek lehetőleg kerüljék a nagy fizikai megterhelést. A borult idő miatt lehangoltak, fáradékonyak, dekoncentráltak lehetünk, romolhat közérzetünk. Továbbra is nagy a megfázásveszély, ezért ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,