Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.11.12)

Pénzcentrum2017. november 12. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.11.12).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.11.12).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel erősen felhős, borult időre ébredhetünk, keleten és északnyugaton kisebb eső is kialakulhat. Foltokban pára, köd képződhet. Északon, északkeleten megélénkülhet a nyugati-délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Napközben nyugat felől egy csapadékmező érkezik, így a keleti tájak kivételével egyre többfelé elered az eső. A Dunántúli-középhegység térségében megélénkülhet a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, délen lesz enyhébb az idő.

Hétfőn borongósan, csapadékosan indul a nap, sokfelé várható eső, keleten, északkeleten záporok is kialakulhatnak, a Dunántúl hegységeiben havas eső, havazás sem kizárt. Az ország nagy részén északi-északnyugati lesz a szél, keleten, északkeleten viszont délkeleti lesz a jellemző szélirány, viszont sokfelé élénk, erős lökésekre kell számítani. 2 és 1 fok között alakul a minimum-hőmérséklet, nyugaton, északnyugaton lesz a leghidegebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap sokfelé kell számítani esőtől vizes, csúszós utakra. Kezdetben északon, északkeleten a nyugati-délnyugati szél, délután a Dunántúli-középhegység térségében a délkeleti szél lehet élénk, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Hajnalban foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, így mind a meleg, mind a hidegfrontra érzékenyek tünetei felerősödnek. Fejfájás, migrén, görcsös panaszok jelentkezhetnek. Vérnyomás-ingadozás is előfordulhat, valamint nehéz nap vár a szívbetegekre. A szelesebb tájakon élők körében nyugtalanság, ingerlékenység is előfordulhat. A borongós időben lehangoltak lehetünk, csökken teljesítőképességünk, valamint romlik hő- és komfortérzetünk. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,