Tényleg a márkás téli gumi a legjobb? Itt az ADAC friss tesztje

Totalcar2017. október 27. 13:00

Az időjárás ugyan még nem indokolja, hogy lecseréljük a nyári gumikat télire, érdemes azonban szétnézni a piacon, és készülni a cserére, hiszen néhány héten belül aktuálissá válik. Kijött a német autóklub tesztjének eredménye.

Az ADAC tesztje során a szakemberek törekedtek arra, hogy valós körülmények között vizsgálják a gumik teljesítményét, minden abroncsot kb. 450 kilométeren bekoptattak a próbák előtt. Erre azért van szükség, mert az új gumi felszíne nem nyújtja még a maximális tapadást, a gumik gyártása során használt úgynevezett formaleválasztó anyag miatt - erre azért van szükség, hogy az abroncs ne ragadjon bele a mintába. Ezt érdemes figyelembe venni új gumi felszereltetése esetén az utcai közlekedésben is, és eleinte óvatosabban közlekedni - írja a Totalcar.

Az összesített eredmények szerint a Continental WinterContact TS 860 a legjobb (tavaly ugyanerre az eredményre jutottak a tesztelők). Az értékelés szerint nagyon kiegyensúlyozott, nedves úton a legjobb, különösen jó havon és szárazon, ráadásul kedvező a fogyasztása is.

A második helyen az Esa+Tecar Super Grip 9 végzett, szintén kiegyensúlyozott, jégen és fogyasztásban a legjobb. A harmadik helyet a Kleber Krisalp HP3 szerezte meg. A teljes lista az ADAC holnapján elérhető.

Loading...
Címkék:
utazás, gumiabroncs, teszt, téligumi, adac,