Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.10.05)

Pénzcentrum2017. október 5. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.10.05).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.10.05).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön kezdetben erősen, később változóan felhős lesz felettünk az ég, kisebb eső, zápor keleten, északkeleten alakulhat ki, délen és a Dunántúlon ígérkezik több napsütés. A sokfelé megerősödő délnyugati szelet néhol viharos lökések kísérhetik. Délután 17-25 fokot mérhetünk. Pénteken egy hidegfront hatására több helyen készülhetünk esőre, záporra, de jelentősebb mennyiségű csapadék csak délen, délnyugaton eshet. Feltámad, északon meg is erősödik a nyugatias szél. Napközben mindössze 11-16 fokos maximumokra készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön napközben a keleti, északkeleti tájakon okozhatnak vizes, csúszós utakat a kialakuló záporok. Többnyire azonban országszerte száraz, alapvetően napos idő lesz jellemző, így leginkább napszemüvegre lehet szükségünk vezetés közben. A szél majdnem mindenütt megerősödik, ami jelentősen csökkentheti a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön napközben nem érvényesül fronthatás, de a késő esti órákra az északnyugati tájakat már hidegfront közelíti meg. A nagy napi hőingás kisebb keringési és szívproblémákat okozhat. Az érzékenyek körében vérnyomás-ingadozás, szaporább szívverés jelentkezhet, így nem tanácsos megterhelő fizikai munkát végezni, illetve galagonyatea fogyasztása ajánlott. A hűvös hajnali órákban többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,