Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.09.17)

Pénzcentrum2017. szeptember 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.09.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.09.17).

36 órás előrejelzés

Vasárnap egy hidegfront hatására kezdetben a Dunántúlon, a középső tájakon, illetve helyenként északon, délután pedig a középső és keleti tájakon számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra, melyeket erős, viharos széllökések is kísérhetnek. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. A déli, délnyugati szél délutántól többfelé nyugatira, északnyugatira fordul és felerősödik. Keleten, délkeleten még 27-30 fok is lehet, nyugaton, északnyugaton azonban csak 14-18 fokot mérhetünk.

Hétfőn reggel már nem valószínű csapadék, többfelé kitisztul az idő és a szél is legyengül. Legfeljebb északkeleten élénkülhet meg a délnyugati szél. Mindezek hatására országszerte hideg hajnalra készülhetünk, a minimumhőmérséklet 6 és 11 fok között várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap országszerte számíthatunk esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra. Intenzív zivatarok, záporok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság és erős, viharos széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Kis területen nagy mennyiségű csapadék hullhat le, ami vízátfolyásokat okozhat az érintett útszakaszokon. Az ország keleti felén lesz még érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap egy hidegfront okoz kedvezőtlen humánmeteorológiai helyzetet, de kezdetben keleten még melegfronti tünetekre panaszkodhatnak a frontérzékenyek. Körükben fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, illetve fáradékonyság jelentkezhet. A hidegfront hatására fejfájás, görcsös, reumatikus panaszok léphetnek fel, nő az infarktusveszély. A szelesebb tájakon ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. A felhős, csapadékos idő lehangoltságot is eredményezhet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,