Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.09.10)

Pénzcentrum2017. szeptember 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.09.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.09.10).

36 órás előrejelzés

Vasárnap a fátyolfelhők mellett hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Nyugaton lesz több felhő az égen, ott főként késő délután, este zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A délies szelet sokfelé élénk, északnyugaton akár erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn változóan felhős-napos időre van kilátás, nyugaton kevesebb, máshol több napsütéssel. Estig inkább csak Dunántúlon fordulhatnak elő elszórtan kisebb záporok. Élénk, helyenként erős lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban elsősorban az Alpokalján párássá válhat a levegő, a hőmérséklet pedig 14 és 19 fok közé csökken. Délután 26-33 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap reggel az Északi-középhegység térségében, valamint helyenként a középső tájakon okozhat átmenetileg pára, köd korlátozott látási viszonyokat. Késő délutántól nyugaton egy-egy futó záportól vizes, csúszós útszakasszal is találkozhatunk. Sokfelé élénk, északnyugaton akár erős is lehet a délies szél, mely jelentősebben is csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap nem érkezik front térségünkbe, de a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság jelentkezhet a fokozódó felmelegedés miatt. Alvászavar, fáradékonyság is előfordulhat. Mások számára viszont kellemes, pihentető lesz az idő, ezért érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni. A szeles idő ugyanakkor enyhe fejfájást, ingerlékenységet okozhat, romolhat kissé hőérzetünk is. A naposabb tájakon élők komfortérzete ugyanakkor jelentősen javulhat. Immunrendszerünk erősítése érdekében ajánlott a vitamindús gyümölcsök, zöldségek fogyasztása.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,