Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.09.09)

Pénzcentrum2017. szeptember 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2017.09.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2017.09.09).

36 órás előrejelzés

Szombaton a Dunántúlon lesz több napsütés, a Dunától keletre viszont többször lesz erősen felhős az ég, kevesebb időre süt ki a nap. Egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar délután leginkább keleten, északkeleten, illetve kis eséllyel délnyugaton alakulhat ki. Feltámad a déli-délnyugati szél, északnyugaton viharos lökések is lehetnek. A hajnal nyugaton, délnyugaton többfelé párás lehet, 8-14 fokról délutánra 25 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap reggel nyugaton fátyolfelhős, máshol derült időre ébredhetünk. Csapadék nem várható, de az Északi-középhegység térségében többfelé párássá válhat a levegő, foltokban köd képződhet. Átmenetileg mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton legfeljebb keleten, északkeleten, illetve kis eséllyel délnyugaton fordulhatnak elő egy-egy zápor következtében átmenetileg nedves, csúszós útszakaszok. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton helyenként viharos déli-délnyugati széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. A naposabb dunántúli tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban, reggel főként nyugaton, délnyugaton okozhat pára, foltokban köd korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton tovább folytatódik a melegedés, így a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a teljesítőképesség. A szeles időben ingerlékenyebbé, nyugtalanabbá válhatunk. Reggel a hűvösebb tájakon még kopásos eredetű ízületi bántalmak is jelentkezhetnek. Az UV-sugárzás szintje a déli órákban a Dunántúlon erős fokozatot érhet el, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében ajánlott a vitamindús gyümölcsök, zöldségek fogyasztása.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,