Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.09.05)

Pénzcentrum2017. szeptember 5. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2017.09.05).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2017.09.05).

36 órás előrejelzés

Kedden változóan felhős időben lesz részünk, országszerte kisüt több-kevesebb időre a nap. Délután északon, északkeleten lesz több felhő az égen, arrafelé kisebb eső, egy-egy zápor is előfordulhat. Sokfelé megélénkül a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Szerda reggel változóan, erősen felhős időre van kilátás, északkeleten kisebb eső is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a nyugati-délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. Napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett nyugat, északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte északkeleten, majd délután a Dunántúlon és északon elszórtan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A nyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérhetik. Délutánra 22 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden kezdetben a Dunántúl déli tájain futó záporoktól, délután északon, északkeleten kisebb esőtől válhatnak vizessé, csúszóssá az utak. Eleinte északkeleten pára, köd okozhat többfelé korlátozott látási viszonyokat. Napközben az élénk nyugati-északnyugati szél sokfelé csökkentheti kissé a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden front nem lesz térségünkben, de reggel nagy lesz a megfázásveszély a hűvös idő miatt, ezért ajánlott a réteges öltözködés. Átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok is. A felhősebb északkeleti tájakon élők lehangoltak, fáradékonyabbak lehetnek. A szeles idő ronthatja hő- és komfortérzetünket, valamint ingerlékenyebbek lehetünk. Immunrendszerünk erősítése érdekében ajánlott a vitamindús gyümölcsök, zöldségek fogyasztása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,