Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.08.19)

Pénzcentrum2017. augusztus 19. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2017.08.19).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2017.08.19).

36 órás előrejelzés

Szombaton egy lassú mozgású hidegfront érkezik, melynek köszönhetően a Dunántúlon északira-északnyugatira fordul a szél, melyet erős, olykor viharos lökések is kísérhetnek, viszont a Dunától keletre még a déli szél lesz a jellemző, mely többfelé élénk lehet. A többórás napsütést követően egyre több lesz felettünk a felhő. Eleinte a Dunántúl déli és keleti részén, a főváros környékén és az Északi-középhegységben alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, majd estétől nyugaton, északnyugaton valószínű egyre többfelé csapadék. Nyugaton, északnyugaton már csak 25-29, máshol még 30-36 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Vasárnap reggelre a középső tájakat is eléri a front csapadékzónája, így a Dunántúl mellett már itt is számítani kell esőre, záporra, helyenként zivatarra, keleten ugyanakkor még szakadozott lesz a felhőzet. A középső és nyugati országrészben élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Hajnalra 14 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben kezdetben a középső országrészben, majd délutántól egyre inkább a Dunától keletre számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, a Dunántúlon megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Az északi-északnyugati szelet élénk, a Dunántúlon és estétől északkeleten is erős lökések kísérhetik. Hazánk nagy részén 19-24, keleten a front érkezése előtt még 25-29 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton délutántól eleinte a Dunántúl déli és keleti részén, a főváros környékén és az Északi-középhegységben fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, majd estétől nyugaton, északnyugaton várható egyre többfelé csapadék, emiatt vizes, csúszós utakkal találkozhatunk. A Dunántúlon egyre többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél, ez jelentősen csökkentheti a menetstabilitást, de a Dunától keletre is többfelé megélénkül a déli-délkeleti szél. A front érkezése előtt hazánk nagy részén még több órára kisüt a nap, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton a Dunántúlon már hidegfront érezteti hatását, északnyugaton felfrissül a levegő. Az itt élők körében fejfájás, vérnyomás-ingadozás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, fokozódik az infarktusveszély. A megerősödő szél ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki. Az ország keleti/délkeleti kétharmadán még kitart a hőség, emiatt fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság jelentkezhet. A déli, kora délutáni órákban továbbra is nagyon erős lehet az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk védelméről és szervezetünk folyadék-utánpótlásáról sem feledkezzünk meg!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,