Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.08.18)

Pénzcentrum2017. augusztus 18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.08.18).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.08.18).

36 órás előrejelzés

Pénteken meleg, napos idő ígérkezik, csapadék nem valószínű, a délután megnövekvő gomolyokból legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő elvétve. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt marad. Hajnalra 14-19 fokig csökken a hőmérséklet, délután 30-35 fokos kánikula várható.

Szombaton eleinte még sok napsütésre készülhetünk, majd a délután folyamán északnyugat felől egy lassú mozgású hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos északnyugati széllel, lehűléssel. Az ország nagy részén még kitart a kánikula 30-36 fokos maximumokkal, északnyugaton maradhat 30 fok alatt a csúcshőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken legfeljebb elvétve fordulhat elő egy-egy zápor okozta csúszós útszakasz. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, északnyugaton élénkülhet csak meg a szél, kissé csökkentve a járművek menetstabilitását. Sok lesz a napsütés, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem lesz front térségünkben, azonban a nagy hőingás miatt könnyen megfázhatunk, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok léphetnek fel, ezért fokozott C-vitamin bevitel ajánlott. Az erős felmelegedés a szív- és érrendszeri megbetegedéssel élők közül többeket érzékenyen érinthet, fáradékonyságot okozhat, panaszaikat galagonya teával enyhíthetik. A déli órákban, a napos tájakon nagyon erős lehet az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk védelméről!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,