Ezekben a helyzetekben úszhatod meg a parkolási bírságot

Magyar Hírlap2017. augusztus 14. 09:30

Érdemesebb minél hamarabb rendezni, ha parkolási bírságot kapunk, hiszen tizenöt napon túl már emelt összegű, negyvenszeres pótdíjjal számolhatunk - írja a Magyar Hírlap.


Érdemes tudunk, hogy a helyi rendeletek eltérőek és a képviselő-testületek bizonyos körülmények esetén kivételeket állapíthatnak meg, és méltányosságból biztosíthatják a parkolási bírság (pótdíj) alóli mentesülés lehetőségét. Ilyen lehet például, ha kórházban voltunk és mondjuk a gyógykezelés miatt léptük túl a várakozási időt, vagy ha a mobilparkolásnál eltévesztünk egy karaktert.

Ezeket a méltányosságot biztosító eseteket a képviselő-testületek mindig egyedileg határozzák meg, és ugyancsak ők dönthetnek a korábban ingyenes parkolók fizetőssé tételéről is - tudta meg a lap a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségétől (FEOSZ). Fontos tudunk azt is, hogy a pótdíj kiszabását követő tizenöt napon túl már emelt összegű, negyvenszeres bírsággal (az egyórai várakozási díj negyvenszeresével kell számolni), ha viszont valaki tizenöt napon belül rendezi a tartozást, akkor "csak" az adott napon belül díjköteles időszakra és további kétórai várakozásra számított várakozási díjat kell megfizetnie.

Címkék:
utazás, parkolás, bírság, penzcentrum, parkolási bírság,