Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.08.12)

Pénzcentrum2017. augusztus 12. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2017.08.12).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2017.08.12).

36 órás előrejelzés

Szombaton eleinte legfeljebb északon alakulhat ki kisebb zápor, majd késő délutántól dél felől délen és a Dunától keletre várható egyre többfelé zápor, zivatar. A Dunántúlon és a középső tájakon megerősödik az északnyugati szél, egy-egy viharos lökés is lehet. Keleten, északkeleten még 30-34, máshol 25-29 fok várható napközben. Vasárnap a keleti országrészben számíthatunk esőre, záporokra, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet, késő estére keletről is elvonul a csapadék. Északkeleten és a Dunántúlon erős lesz az északias szél. Hajnalban 12-18 fok valószínű, napközben keleten lesz hűvösebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton eleinte északon alakulhatnak záporok, majd délutántól elszórtan délen és a keleti határ közelében számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolsággal találkozhatunk, illetve viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is a középső tájakon élénk, a Dunántúl nagy részén erős lesz az északias szél. A napos délelőtti órákban vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton tovább terjeszkedik kelet felé a péntek esti hidegfront, a markáns hőmérséklet-csökkenés veszélyes jelenthet szervezetünkre. Keleten még a fülledt levegő is okozhat panaszokat, a szívbetegek és légzőszervi megbetegedésekben szenvedők panaszai tovább fokozódhatnak, majd hidegfronti hatás váltja fel a kánikulát. Vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély. Ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk. Ajánlott a pihenés, és a sok víz fogyasztása, enyhítheti a panaszokat, ha borsmentával kezeljük magunkat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,