Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.08.11)

Pénzcentrum2017. augusztus 11. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.08.11).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.08.11).

36 órás előrejelzés

Pénteken nyugat felől egy lassan mozgó hidegfront éri el térségünket, ezért a Dunántúlon délutántól a megnövekvő felhőzetből egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, ugyanakkor heves zivatarok is lehetnek felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. A Dunától keletre még szinte zavartalan lesz a napsütés. Élénk, erős lesz a délkeleti szél, mely nyugaton nyugatira, délnyugatira fordul. A csúcshőmérséklet az Alpokalján 29 és 32, máshol még 33 és 38 fok között alakul.

Szombat reggel változóan felhős lesz az ég. Főként délnyugaton és az Északi-középhegység térségében fordulhat elő záporeső. A középső és nyugati tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél, a Bakonyban egy-egy viharos lökés is lehet. Hajnalra 15 és 23 fok közé hűl a levegő, keleten lesz enyhébb a reggel. Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte nyugaton, délnyugaton fordulhat elő eső, zápor, majd a délután második felétől délen és az Alföldön kell egyre többfelé záporok, zivatarok kialakulására számítani. Az északnyugati szelet a középső és nyugati országrészben erős, a Bakonyban és a Balatonnál viharos lökések kísérhetik. Délutánra hazánk nagy részén 22 és 29, keleten még 30 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken főként a Dunántúlon alakulhatnak ki többfelé záporok, zivatarok, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolsággal találkozhatunk, illetve viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, a középső tájakon és a Dunántúl nagy részén erős lesz a délkeleti szél. Az ország nagy részén még sok lesz a napsütés, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken is kitart még a kánikula, emiatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, tompaság, dekoncentráltság, ingerlékenység. A nagy meleg különösen megterhelő lesz az idősek és a szívbetegek számára. Vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét is felléphet. Estefelé a nyugati tájakat hidegfront közelíti meg, így ott már görcsös panaszok is előfordulhatnak. A fokozódó fülledtség miatt pedig légzési nehézségek jelentkezhetnek, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt, óvjuk bőrünket, viseljünk napszemüveget és szalmakalapot! Fogyasszunk legalább napi 3-4 liter alkohol-, cukor- és koffeinmentes folyadékot, valamint könnyű ételeket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,