Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.08.10)

Pénzcentrum2017. augusztus 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.08.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.08.10).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön tovább fokozódik a kánikula, 34-40 fok között alakulnak a maximumok. Sok lesz a napsütés, de a kora esti óráktól, a nyugati határ térségében záporok, zivatarok frissíthetik fel a levegőt. A Dunántúlon több helyen élénk, máshol gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél.

Pénteken délelőtt a Dunántúlon több, keleten kevesebb felhő lesz az égen. A reggeli órákban a nyugati határszélen egy-egy zápor is előfordulhat. A délkeleti szél helyenként a Dunántúlon élénkülhet meg. Hajnalban 17-22 fok között alakul a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön is sok napsütésre számíthatunk. Záporok, zivatarok kialakulására nyugaton van esély a kora esti óráktól, így ezeken a tájakon lehetnek vizesek, csúszósak az érintett útszakaszok. A délkeleti szél a Dunántúlon élénkülhet meg, mely kissé lecsökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön sem várható fronthatás, de a fokozódó kánikula miatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, tompaság, dekoncentráltság, ingerlékenység. A nagy meleg különösen megterhelő lesz az idősek és a szívbetegek számára. Vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét is felléphet. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt, óvjuk bőrünket, viseljünk napszemüveget és szalmakalapot! Fogyasszunk legalább napi 3-4 liter alkohol-, cukor- és koffeinmentes folyadékot, valamint könnyű ételeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,