Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.07.21)

Pénzcentrum2017. július 21. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.07.21).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.07.21).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel változóan felhős időre ébredhetünk, nyugaton, északnyugaton egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél, délkeleten pedig a délies szél lehet élénk. A minimum-hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Napközben a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, a nyugati tájak kivételével több tájegységünkön is kialakulhatnak lokális záporok, zivatarok, hevesebb zivatarok is előfordulhatnak felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, néhol erős lesz a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 30 és 37 fok között alakul.

Szombat reggel változóan, erős felhős lesz az ég, de csapadék nem valószínű. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken több tájegységünkön kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, melyek környezetében vizes, csúszós utakkal találkozhatunk, hevesebb zivatarok környezetében hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások is előfordulhatnak, illetve a viharos széllökések jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, helyenként erős lehet a nyugatias szél. Vezetés közben a napos időben érdemes lesz napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken is kánikulában lesz részünk, ezért főként a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők, az idősek és a túlsúlyosak panaszai fokozódhatnak, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét léphet fel körükben. Emellett többeknél fáradtság, dekoncentráltság, tompaság, migrén is előfordulhat. Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei. 11 és 15 óra között sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről. Magas lesz a hőguta és a napszúrás veszélye. Fogyasszunk legalább napi 3-4 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,