Csúnya lehúzások: így keresték magukat agyon a magyar taxis hiénák

Pénzcentrum2017. július 17. 16:50

Nagyon gyakran találkozni olyan történetekkel, amikor egy-egy gyanútlan utast csúnyán lehúz a taxis. A külföldiek, és nyáron a fesztiválozók vannak a legnagyobb veszélyben. De nem kímélik a magyar fesztiválozókat sem. Összegyűjtöttünk néhány csúnya átverést.

Egyenesen vadásszák a fesztiválozókat a feketén dolgozó taxisok, a Balaton Sound alatt (5 nap) becslések szerint 200-250 millió forintot fizettek ki a partizók személyszállítási szolgáltatásért. Olyan is előfordult, hogy egy kb. 12 kilométeres útért 54 ezer forintot csalt ki az utastól egy taxis.

Egyik olvasónkkal is megtörtént a Balaton Sound ideje alatt, hogy átverték. Egy közeli kempingből a vonatállomásig szeretett volna eljutni, ami nagyjából 2-2,5 kilométer távolság. Elméletileg olyan taxi társaságot hívott, amely partnere a kempingnek, ezt a rövid telefonbeszélgetés során tisztázták is. Amikor olvasónk az árakról érdeklődött,

a diszpécser azt mondta, hogy - tekintettel a partnerségre - most az alapdíj 3500 forint, tehát ennyibe kerül az, hogy egyáltalán beülhessen a taxiba.

Amikor visszafogottan hangot adott a hívó, hogy sokallja az árat, a diszpécser annyit mondott: egyáltalán nem kell mindenkinek taxival utaznia. És ebben is maradtak, így nem derült ki, hogy mennyibe került volna az a 2-2,5 kilométeres út.

Tavaly a Sziget fesztiválozóit úgy húzták le, hogy a budapesti 280 forintos kilométerdíj elé egy egyest ragasztottak, tehát 1280 forintot kértek az utasoktól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Elkeserítő ugyan, de rendezvény sem kell ahhoz, hogy a feketén dolgozó taxis hiénák megkopasszák a jó népet. Főleg külföldiekre vadásznak, mert ők nyelv- és helyismeret hiánya miatt könnyű prédának számítanak. A "kedvenc helyük" a Keleti pályaudvar, ahol a Hír TV egyik riportja szerint már válogatnak is az utasok közül, és jogszerűtlenül ők foglalják el azokat a kijelölt taxis várakozó helyeket (drosztokat), amelyekért egyébként évente 82 550 forintot fizet egy becsületes taxis.

Címkék:
utazás, fesztivál, taxi, átverés, balaton sound, lehúzás, taxishiéna, telefonbeszélgetés,