Hazatértek a Törökországban rekedt magyarok

Pénzcentrum2017. július 5. 16:06

Összesen 569, a Green Holidays csődje miatt pórul járt nyaraló érkezett haza szerdán - közölte a szállítást intéző Uniqa Biztosító.

Az első gép 09.55 órakor érkezett Budapestre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, majd 11.25 órakor Debrecenbe. A biztosító kollégái ma is már a csomagkiadásnál várták az érkező utasokat.

A második gép 13.30 órakor pontosan, a harmadik járat némi késéssel ugyan, de sikeresen landolt Budapesten, ahol a biztosító kollégái egyből megkezdték az utasok tájékoztatását. Így ma minden Törökországban ragadt utast biztonsággal hazajutott, kivéve az utasok kb. 10 százalékát, akik saját költségükön, önszántukból tovább kívántak maradni.

A biztosító a Törökországban rekedt magyarok hazajuttatása és kártalanítása mellett kiemelten kezeli azon ügyfelek kárrendezését is, akiknek már befizetett utazásuk van a Green Holidays Kft.-nél. A kártalanítás pontos menetéről és további információkról az UNIQA Biztosító honlapján tájékozódhatnak az érintettek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ahogy arról beszámoltunk, a Green Holidays július első vasárnapján jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja, a szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. Az utasok igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik.

Címkék:
utazás, törökország, biztosító, penzcentrum,