Odalépnek a taxishiénáknak: 600 ezres büntetést sóznak rájuk

24.hu2017. július 4. 09:03

Akár 600 ezer forintos bírságot is kaphatnak a taxishiénák, az utójukat is kivonhatják a forgalomból - írja a 24.hu.

A BKK ellenőrzése során a taxisok kétharmadánál találtak kisebb-nagyobb hiányosságokat, a közlekedési központ elárulta, hogy ha szabálytalanságot észlelünk, akkor írjuk fel az autó rendszámát, majd tegyünk bejelentést a BKK-nál. Ha a taxisnak nincs engedélye, akkor a közlekedési hatósághoz fordul a központ, ha pedig túlzott viteldíjat számláztak ki, akkor a rendőrségnél és a fogyasztóvédelemnél tesznek bejelentést. A központ viszont önmagában nem bírságolhat, csak ellenőrizheti a fuvarozókat.

A közlekedési hatóság viszont vizsgálódhat az ellenőrzések alapján, ami akár 600 ezer forintos bírság kiszabásához is vezethet, ráadásul az autót is kivonhatják a forgalomból.

Az eddigi ellenőrzések során például egy 3 kilométeres útért kértek egy alkalommal 10 ezer forintot, ennek a rendelet alapján nagyjából 1500 forintba kellett volna kerülnie. Két héttel később ugyan az a taxi két alkalommal is fix tarifáért (6000, illetve 7000 forint) vitte el az utasokat, ami 2000 forintba került volna a taxisrendelet alapján.

 

Címkék:
utazás, Budapest, bírság, taxi, büntetés, főváros, taxishiéna,