Unod a horvát tengerpartot? 9 város, ahova idén érdemes elutazni

Pénzcentrum2017. június 19. 17:01

A legtöbb magyar még most is a horvát vagy az olasz tengerpartot választja, ha külföldre megy nyaralni. Vannak persze olyanok, akiknek már elegük van (az egyébként kiváló) megszokott nyaralóhelyekből. Összegyűjtöttünk kilenc olyan nyaralóhelyet, amit érdemes kipróbálnia a vállalkozó kedvű turistáknak.

Capri

A Nápoly mellett található sziget már régóta egy valódi paradicsomként szerepel az utazók képzeletbeli bakancslistáján. Előnye, hogy Nápolyba fapadossal is eljuthatunk, a helyi kikötőből pedig naponta számos komp indul a közeli szigetre. Ugyan a szállás nem a legolcsóbb, azonban ezért csodás kilátás nyílik a Vezúvra.

Monaco

Monacóban szintén igen borsos áron tudunk megszállni, azonban a városka hangulata egyedi, és valószínűleg itt a legmagasabb az egy főre jutó luxusyachtok száma is.

Sveti Stefan

A montenegrói terngerparton találjuk Sveti Stefant, amely tulajdonképpen egy aprócska sziget az Adrián, és egyben a sztárok egyik kedvelt nyaralóhelye is. Ugyan néhány évtizeddel ezelőtt csupán egy aprócska halászfalu volt, mostanra már 5 csillagos szállodát is találunk a szigeten.

St. Tropez

A francia Riviéra prominens városa St. Tropez, ahol számos világsztár tölti a rendes éves szabadságát. A városban kifejezetten vonzó lehet a fehér, homokos tengerpartja.

Míkonosz

Ha olyan görög úti célt keresünk, ahol a megszokottnál kevesebb turista van, akkor érdemes az Égei-tenger közepén található Míkonoszt felkeresnünk. Itt ugyan nem találunk olyan nevezetességet, mint az Akropolisz Athénban, viszont a tipikus görög üdülőhely elvárásainak teljes mértékben megfelel.

Ibiza

Ha kifejezetten az aktív éjszakai élet érdekel minket, akkor a nyár európai bulifővárosát, Ibizát érdemes felkeresnünk. Nappal a tengerparton pihenhetjük ki a világhírű éjszakai klubok fáradalmait.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Como-i tó

Milánótól nem messze található a Como-i tó, amely az Alpokban helyezkedik el, így nyáros is kellemes klímával csábítja az utazókat. Nem csoda, hogy több hírességnek is van itt villája, ahol az év fáradalmait kipihenheti.

Madeira

A Portugáliához tartozó sziget a Szahara magasságában helyezkedik el, így nemcsak a főszezonban, hanem tavasszal és ősszel is kiváló klímát biztosít egy nyaraláshoz. A sziget egyébként Christiano Ronaldo szülőhelye is, a sztárlabdarúdóról szobrot is mintáztak Madeirán és saját szállodát is üzemeltet itt.

Zürich

A nyugodt, hűvös helyen nyaralók számára lehet kiváló választás Zürich. Ugyan a szállás a magyar zsebnek igen borsos, azonban az Alpok látványa és a hűvös klíma könnyen kárpótol minket az itt hagyott pénzért.

Loading...

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, nyaralás, horvátország, olaszország,