Támadnak a strandon a tolvajok: ezek a legjobb tippek a védekezéshez

Pénzcentrum2017. június 11. 18:59

Ezen a hétvégén már hivatalosan is beindult a strandszezon. Ez azonban nem csak a sütkérezést és a fürdőzést jelenti, hanem a tömegben elvegyülő alkalmi tolvajok szezonját is.


A strandolók, általában úgy gondolják, a legtöbb, amit tehetnek, hogy egy nagy törülközővel letakarják holmijukat a füvön. De vajon feltűnik- e bárkinek is, ha pár perc múlva nem a tulajdonos pakolászik fütyörészve a csomagok között? Hogy egy fürdőzéssel töltött nap kellemetlensége maximum a leégés legyen, strandolóknak nem árt nyitott szemmel járni - hívja fel a figyelmet közleményében az MSN védelem.

Bár a medence partján töltött órák célja a pihenés, mégsem hunyhatunk szemet a látszólag céltalanul lézengő, gyanús személyek fölött. Utólag szinte lehetetlen elkapni a tolvajokat, a telefonok a használt készülékek boltjában végzik, a megkárosítottak pedig több órát bosszankodhatnak az okmány-irodában, mire minden iratukat pótolni tudják.

Át kell gondolni, mit viszünk magunkkal

Pár órát ki lehet bírni a legdrágább iphone és tablet nélkül is. De nem feltétlenül van szükség több tízezer forintra és bankkártyára. Sajnos előfordult már, hogy egy fürdőzőtől úgy lopták el autójának slusszkulcsát és a forgalmi engedélyt is, hogy tömegközlekedéssel érkezett. Így nemcsak azon idegeskedett, hogy pótolnia kell azokat, hanem az sem volt biztos, hogy autója még a ház előtt parkol, mire hazaér.

Ha valami véletlen folytán mégis nálunk marad bármilyen nagyobb érték, akkor majdnem minden strandon van tároló, ahol megőrzik és felelősséget vállalnak értékeinkért. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Nem szabad engedni a "velünk úgysem történik ilyen" meggyőződésnek.

Sajnos nem szokás szóba elegyedni idegenekkel, pedig, ha szóba elegyedünk a szomszéd törülközőn tanyázó, mellettünk labdázó családdal, és kölcsönösen odafigyelünk egymás holmijára, máris nyugodtabban telik a nap.

Hasznos megoldás lehet a strandszéf

Értékeink tárolására megoldás a saját strandszéf, melyben biztonsággal tárolhatjuk az értékeinket. Az elemmel működő széf zárható és egy biztonsági kábellel egy nagyobb tárgyhoz, például egy napozóágyhoz rögzíthető. Ha a széfet feszegetni kezdik vagy akár csak egy kicsit is elmozdítják  helyéről, azonnal 110 decibellel jelez a beépített riasztó, így a tolvaj rögtön lelepleződik. A strandszéf  nagyjából 11 400 forint.

Címkék:
utazás, tolvaj, biztonság, strand, érték, használt telefonok,