Szűkös nyár vár Gregor Bernadettre: tengerpart helyett marad a spórolás

Pénzcentrum2017. június 9. 16:45

Nehéz időszakot él Gregor Bernadett és családja, ugyanis férje elvesztette állását. Tavaly azt nyilatkozta a színésznő, hogy két fizetésből is nehezen jönnek ki. Most  a nyaraláson is spórolnak, külföldi út szóba sem jöhet.

Nehéz időszakot él Gregor Bernadett és családja, ugyanis férje elvesztette állását. Tavaly azt nyilatkozta a színésznő, hogy két fizetésből is nehezen jönnek ki. A hot! magazinnak most arról beszélt, megtanulta okosan beosztani a pénzt, így a nyári vakáció sem kerülhet veszélybe. Igaz, tengerparti nyaralás szóba sem jöhet.

A lapnak azt mondta, nem is nagyon vágyik rá. Szerinte túl sok macerával jár a pakolás, az utazás, arról nem is beszélve, hogy fölösleges pénzkidobásnak tartja. "2008-ban voltam utoljára külföldi vakáción- mondta a színésznő. Most a nyarakat a balatonparti nyaralójukban töltik.

A Balaton a sláger

Nem csak Gregor Beranedtték esküsznek a Balatonra. A KSH tavalyi, belföldi turizmust vizsgáló kiadványa szerint a magyarok legnépszerűbb úti célja Közép-Magyarország, Balaton és Észak-Magyarország. Ha a négy és annál több éjszakás utazásokat nézzük, akkor a Balaton viszi a pálmát: a magyar tenger megunhatatlan.

Ha a külföldi uatakat nézzük, az elmúlt 10 évben nagyon népszerű volt Görögország, Olaszország és persze Horvátország is a magyarok körében. Régóta vita folyik arról, hogy vajon az Adrián vagy a Balatonnál jobb-e nyaralni. Számos érv szól mind a kettő mellett. A Pénzcentrum megnézte, anyagilag melyikkel járunk jobban.

Azt találtuk, hogy a szállás ugyan sokkal olcsóbb lehet a tengerparton, mint a Balatonnál, az útiköltségek viszont ellensúlyozni tudják a különbséget. Ha a teljes költést nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy:

  • apartmannal 10 ezer forinttal,
  • hotellel 28 ezer forinttal,
  • Airbnbvel pedig 13,5 ezer forinttal

járunk jobban, ha a balatoni nyaralást választjuk. Ez alapján tehát gyakorlatilag azt kell eldöntenünk, hogy a plusz utazási idő és a plusz költségek megérik-e a plusz díjakat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Miből finanszírozzuk a nyaralást?

Sokan személyi kölcsönt vesznek fel, hogy ki tudják fizetni az egy hetes családi nyaralást. Ha a legmegfelelőbb konstrukciót választjuk, akkor sokat spórolhatunk. Ebben segíthet a Pénzcentrum kalkulátora.

Hogy megkönnyítsük a dolgodat, elvégeztünk egy gyors számítást. 200 ezer forintos hitelösszeggel, 1 éves futamidővel, és az alapbeállítással kalkuláltunk, vagyis, hogy a keresetünk nem haladja meg a havi nettó 250 ezer forintot (az otthonszépítő és ingatlanfelújításra szoló személyi kölcsönöket most nem vettük figyelembe).

A fenti beállítások alapján jó választás lehet  a Mohácsi Takarék Bank Fix Takarék Személyi Kölcsöne. 16,14 százalékos THM és 17676 forintos törlesztőrsézlet mellett juthatunk hozzá a 200 ezer forinthoz. A Budapest Bank Hitel Expressz néven futó terméke is jó lehet. 24,80 százalékos THM mellett havi 18773 forintos törlesztővel fizethetjük vissza a hitelösszeget. Ha a Cetelem Mindig kéznél kölcsön fantázianevű hitelkonstrukcióját választjuk, akkor 33,18 százalékos THM-re és 19399 forintos törlesztőrészletre számíthatunk.

Címlapfotó: Mohai Balázs/MTI

Címkék:
utazás, nyaralás, penzcentrum,