Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.06.03)

Pénzcentrum2017. június 3. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2017.06.03).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2017.06.03).

36 órás előrejelzés

Szombaton a Dunától keletre számíthatunk sokfelé szinte zavartalan napsütésre, ugyanakkor nyugaton, délnyugaton, valamint a Balaton térségében egy-egy frissítő zápor, zivatar kialakulhat. Csak zivatarok környezetében támadhat fel a szél. A reggeli 10-16 fokot követően délután 28-33 fokot mérhetünk.

Vasárnap délelőtt sok napsütésre számíthatunk, északnyugat felől azonban kissé megvastagszik a fátyolfelhőzet, illetve megnövekszik a gomolyfelhőzet is. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. Hajnalban 11-17 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton nyugaton, délnyugaton, valamint a Balaton térségében fordulhatnak elő záporok, zivatarok, ezeken a tájakon lehetnek vizesek, csúszósak az útszakaszok. A zivatarok környezetében átmenetileg élénk, erős lökések ronthatják a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton sem kell fronthatásra számítani, meleg, napos időre készülhetünk. A melegre érzékenyeknél fáradékonyság, csökkent koncentrációképesség, migrénes fejfájás, álmatlanság jelentkezhet. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, kereingési panaszok léphetnek fel. A fülledt idő megterhelő lesz a légzőszervi megbetegedésekben szenvedők számára, náluk gyakori lehet a légszomj. Figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre, ha lehet kerüljük a cukros üdítőket. 11 és 15 óra között a napos időszakokban nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, hiszen akár negyed óra alatt is leéghetünk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,