Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.06.01)

Pénzcentrum2017. június 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.06.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.06.01).

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel a Dunántúlon elszórtan előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar, máshol változóan, erősen felhős időre ébredhetünk. Az északias szél gyenge, mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 12-18 fok között alakul. Napközben a keleti, északkeleti tájakon többórás napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk, máshol azonban az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből lokálisan egy-egy zápor, délnyugaton akár zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet.

Péntek reggel az ország északkeleti harmadán derült, gyengén felhős időre ébredhetünk, a Dunántúlon azonban több lehet a felhő, és elszórtan egy-egy zápor sem kizárt. A légmozgás nem lesz jelentős. A minimum-hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön a keleti, északkeleti tájak kivételével több tájegységünk is találkozhatunk futó záporoktól, egy-egy zivatartól nedves, vizes, csúszós útszakaszokkal, zivatarok környezetében pedig hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Sokfelé élénk, zivatarok közelében erős lehet az északi-északnyugati szél, mely jelentősebben csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időszakok alatt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön nem lesz front térségünkben, javul közérzetünk, mérséklődnek a hidegfronti panaszok. A melegre érzékenyeknél azonban migrénes fejfájás, fáradékonyság, álmatlanság jelentkezhet. Figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre, ha lehet kerüljük a cukros üdítőket. 11 és 15 óra között a napos időszakokban nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, hiszen akár negyed óra alatt is leéghetünk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,