Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.05.30)

Pénzcentrum2017. május 30. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2017.05.30).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2017.05.30).

36 órás előrejelzés

Kedden is többnyire napos, időnként kissé felhős időre számíthatunk, a megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb északon, északkeleten alakulhat ki egy-egy frissítő zápor. A déli, délnyugati szél továbbra is mérsékelt marad, legfeljebb az északkeleti országrészben élénkülhet meg. A hőmérséklet csúcsértéke 27-32 fok között alakul. Szerdán 12-17 fokos hajnalra ébredhetünk. A csapadékmentes időszak véget ér, délután északnyugat felől záporok, zivatarok várhatóak, erős széllökésekkel. Az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden csupán az északi határ közelében alakulhat ki egy-egy zápor, ami lokálisan vizessé, csúszóssá teheti az érintett útszakaszokat. Az ország legnagyobb részén azonban száraz utakra készülhetnek az útnak indulók. Északkeleten feltámadhat a szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden sem kell fronthatástól tartani, fülledt, nyáriasan meleg időre készülhetünk. A keringési problémáktól szenvedők számára különösen megterhelő lesz ez az idő, náluk keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás egyaránt felléphet. A melegre érzékenyeknél migrénes fejfájás, fáradékonyság, álmatlanság jelentkezhet. A napos idő továbbra is kedvez a szabadtéri programok számára, de figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre, ha lehet kerüljük a cukros üdítőket. Reggel a nagy hőmérséklet-különbség miatt megfázásveszélyre számíthatunk. Ugyanakkor 11 és 15 óra között nagyon erős, helyenként akár extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, ugyanis akár negyed óra alatt is leéghetünk!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,