Légy résen: még mindig rengeteg taxis pörgeti az órát

Világgazdaság2017. május 24. 09:00

El sem kezdődött még a turisztikai szezon, máris több száz jogsértést követtek el a fővárosi taxisok - derül ki az ellenőrzések eredményéből.

A BKK munkatársai havonta 250-300 alkalommal ellenőrzik a fővárosi taxisokat. Azokat a jogsértéseket figyelik leginkább, amelyeknél a statisztikák szerint magasabb a jogsértések aránya. Az első negyedévben már több, mint hatszáz esetben trükköztek a taxisok, legalábbis ennyi derült ki az ellenőrzések során - írja a Világgazdaság.

Nincs új a nap alatt, a trükkök és problémák a régiek: még mindig sokan pörgetik a taxiórát, sokan "elfelejtenek" nyugtát vagy számlát adni. Olyan taxist is találtak, akinek nem volt budapesti működési engedélye fuvarvállaláshoz vagy éppen személytaxi-vezetői igazolványa. Volt olyan sofőr, aki megsértette az utasok személyi szabadságát, és csalással is találkoztak az ellenőrök. Előfordult, hogy hiányzott az utastájékoztató az autóban, vagy nem volt működőképes bankkártya-terminál.

A BKK szerint az ellenőrzések hatékonysága javult, köszönhetően annak, hogy az ellenőrök heti rendszerességgel együtt dolgoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának munkatársaival.

Címkék:
utazás, csalás, számla, taxi, számlaadás, penzcentrum,