Ítéletidő pusztít Budapesten: iszonyat, mit művelt az özönvíz + képek

Pénzcentrum2017. május 23. 21:19

Kedd délután ítéletidő csapott le az országra, több vidéki település mellett a fővárosban is özönvíz pusztított.

Kedd délután brutális vihar csapott le az országra; volt, ahol komolyabb jégeső kísérte a villámokkal és erős zivatarral tarkított monszunt. Budapesten több út járhatatlan; a BKK tájékoztatása szerint számos busz és villamos útvonala is módosult. Utazó riporterünk hazafele, a szentendrei hév vonalán készített felvételt a pusztító áradatról.

Loading...

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint elsősorban a XIII. és a XIV. kerületben volt dolga a fővárosi szakembereknek, késő estéig több mint 200 bejelentés érkezett. Jellemzően épületekbe (és plázákba) befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztották a fővárosi tűzoltókat.

Az eső nemcsak a fővárosban, de az ország több településén is gondot okozott. Szentendrén több elárasztott épületből is embereket kellett kimenteniük a tűzoltóknak. Egy időre lezárták a 31-es főutat a Pest megyei Sülysáp külterületén víz- és iszapátfolyás miatt. Perkátán tornádó alakult ki.

Természetesen folyamatosan töltik fel a közösségi oldalakra is a pusztító időjárásról készített képeket, a továbbiakban ezekből szemezgettünk.

Címkék:
utazás, vihar, időjárás, eső, ítéletidő, omsz, esőzés,