Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.05.20)

Pénzcentrum2017. május 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2017.05.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2017.05.20).

36 órás előrejelzés

Szombaton főként északon és a középső tájakon készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Északira-északnyugatira fordul a szél, melyet a Dunántúlon erős, északnyugaton viharos lökések is kísérhetnek. 10-14 fokos hajnalt követően, délután 20 és 29 fok között alakul a csúcshőmérséklet, északnyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb értékeket.

Vasárnap reggel a nyugati megyékben, és néhol északon számíthatunk gyenge csapadékra. Sokfelé élénk, nyugaton erős, gyakran viharos lesz az északias szél. Hajnalban 12-15 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton napközben északon és a középső tájakon záporok, zivatarok tehetik vizessé, csúszóssá az egyes útszakaszokat. Helyenként felhőszakadás is előfordulhat, melynek ideje alatt jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, emellett vízátfolyások és viharos széllökések is megnehezíthetik a közlekedők helyzetét. A Dunántúlon erős, gyakran viharos lesz az északias szél, mely rossz hatással lesz a járművek menetstabilitására. A naposabb keleti tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton gyenge hidegfronti hatás fog érvényesülni a Dunántúlon, így a frontérzékenyek görcsös fejfájást, migrént tapasztalhatnak majd. Emellett a szeles időben frusztráltság, ingerlékenység, álmatlanság is jelentkezhet. Keleten marad a meleg idő, itt a melegre érzékenyeknél léphet fel vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, fáradékonyság. A középső és északi tájakon zivatarok is kialakulhatnak, melyek környezetében a légzőszervi betegségekben, asztmában szenvedők tünetei erősödhetnek fel. A naposabb keleti tájakon a délutáni órákban nagyon erős fokozatot ér el az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,