Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.05.16)

Pénzcentrum2017. május 16. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2017.05.16).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2017.05.16).

36 órás előrejelzés

Kedden reggel változóan, erősen felhős időre ébredhetünk, délen egy-egy futó zápor is előfordulhat. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet az északi-északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. Napközben többfelé erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, így az északi, északkeleti és a középső tájakon záporok, zivatarok kialakulására kell számítani, egy-egy zivatart felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérhet. Sokfelé zivataroktól függetlenül is élénk, nyugaton erős lehet az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szerda reggel már csak nyugaton, északnyugaton lehet változóan felhős az ég, máshol gyengén felhős, derült időre ébredhetünk. Csapadék nem várható. Keleten, északkeleten megélénkülhet az északkeleti szél. 8 és 14 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden elsősorban az északi, északkeleti és a középső tájakon találkozhatunk záporoktól, zivataroktól nedves, vizes, csúszós utakkal, de egy-egy felhőszakadást követően vízátfolyósok is nehezíthetik a közlekedést. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint a viharos széllökések jelentősen csökkenthetik a menetstabilitást, de sokfelé zivataroktól függetlenül is élénk, nyugaton erős lehet az északi-északkeleti szél. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden sem lesz front térségünkben, viszont sokfelé még párás, fülledt időben lesz részünk, ami megviselheti a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket, valamint az időseket, ezért ajánlott a megterhelő fizikai munka kerülése. Zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások tünetei, de egyeseknél feszültség, idegesség, nyugtalanság is jelentkezhet a zivatarok érkezése előtt. 11 és 15 óra között a napos időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hétfőn sem lesz front térségünkben, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe tünetek előfordulhatnak, kis mértékű dekoncentráltság, gyenge fejfájás jelentkezhet. Pihentetőbb napok következnek, így szervezetünk regenerálódhat, feltöltődhet. Jellemző lehet a jobb hangulat, a javuló közérzet. A napos időszakok jótékony hatással lesznek immunrendszerünkre, ezért érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni. Viszont az UV-sugárzás 11 és 15 óra között elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,