Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.05.10)

Pénzcentrum2017. május 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2017.05.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2017.05.10).

36 órás előrejelzés

Szerda reggel gyengén, változóan felhős időre ébredhetünk, csapadék már sehol sem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalra igencsak lehűl a levegő, a minimum-hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, a nyugati, északnyugati tájakon, valamint az Északi-középhegység területén és északkeleten mérhetünk 0 fok alatti értékeket. Napközben az ország nagy részén változóan, erősen felhős lesz az ég, a déli tájakon lehetnek hosszabb napos időszakok. Nyugaton és északon megélénkül a déli-délnyugati szél. Délután 12-18 fok várható, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Csütörtök reggel többnyire változóan felhős lesz az ég, de csapadék továbbra sem várható. A Dunántúlon többfelé élénk lehet a déli-délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán száraz utakra számíthatnak az útnak indulók, csapadék sehol sem várható. Nyugaton és északon az élénk déli-délnyugati szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán sem lesz front térségünkben, viszont napközben melegedés kezdődik felettünk, ezért a melegfrontra érzékenyek tünetei felerősödhetnek. Fejfájás, migrén, gyulladásos panaszok jelentkezhetnek, de vérnyomás-ingadozás, rosszullét is előfordulhat. A talaj közelében még hűvös lesz, ezért kopásos eredetű ízületi panaszok is felléphetnek. A kissé szelesebb tájakon élők még tapasztalhatnak indegességet, nyugtalanságot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,