Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.05.05)

Pénzcentrum2017. május 5. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.05.05).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.05.05).

36 órás előrejelzés

Pénteken többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, néhol egy-egy intenzívebb zivatar is kialakulhat, felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. A Dunántúlon zivataroktól függetlenül is élénk lehet az északnyugati szél. Hajnalban 8-13, napközben 16-21 fok valószínű. Szombaton elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki újabb záporok, északkeleten egy-egy zivatar is lehet, a Dunántúlon viszont hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. 9-12 fokos reggelre van kilátás.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken szerte az országban találkozhatunk záporoktól vizes, csúszós útszakaszokkal. A zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Intenzívebb záporok környezetében vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. Az esetleges jégeső elől, aki teheti, parkoljon fedett helyen. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken is kettősfronti hatás fog érvényesülni. Migrénes és görcsös fejfájás egyaránt előfordulhat, az idősek és a szívbetegek körében gyakori lehet a légszomj, a nehézlégzés, zivatarok környezetében pedig az asztmások tünetei is felerősödhetnek. Hasi- és izomgörcsök is előfordulhatnak. Jellemző lehet még a vérnyomás-ingadozás, az alvászavar, a rossz közérzet és a felerősödő ízületi fájdalmak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,