Elutazol a hosszú hétvégén? Hatalmas dugó vár rád a határon

MTI2017. április 13. 18:00

A hétvégi húsvéti ünnepek alatt jelentős forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, a magyar-szerb és a magyar-román határon az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt.

Az eddigi évek tapasztalatai szerint már péntek délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra, ennek ideje a 30-120 percet is elérheti.

A rendőrség arra törekszik, hogy a forgalom az ünnep idején a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ha a kilépőoldalon mégis torlódás alakul ki, akkor a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik. A magyar, a szerb és az uniós állampolgárok használhatják az ásotthalomi, a tiszaszigeti és a röszkei közúti határátkelőhelyet, amelyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen péntektől egészen kedd hajnalig kialakulhat esetenként 15-30 perces várakozás a személyforgalomban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről a rendőrség honlapján, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével.

Címkék:
utazás, húsvét, határ, határátkelő, penzcentrum,