Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.23)

Pénzcentrum2017. március 23. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.03.23).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.03.23).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön napközben időnként felhők takarhatják a napot, viszont egy-egy zápor, esetleg zivatar inkább csak északon alakulhat ki. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Péntek reggel már csapadék nem várható, de nyugaton, északnyugaton még több felhő lehet az égen. Általában gyenge, mérsékelt lesz a szél, de északnyugaton megélénkülhet az északias szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. Napközben hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, északon és délnyugaton lehet több felhő az égen, de egy-egy gyenge zápor csak északon fordulhat elő. Északnyugaton és északkeleten megélénkül az északias szél, helyenként erős széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön kezdetben északkeleten lehetnek vizes utak, napközben pedig elsősorban északon találkozhatunk záporoktól, esetleg zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokkal. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, és erős széllökések csökkenthetik átmenetileg a járművek menetstabilitását. Ugyanakkor nyugaton, északnyugaton is előfordulhatnak élénk délies széllökések. A naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön nem lesz front térségünkben, de a meleg idő hatással lehet szervezetünkre. A nagy napi hőingás miatt vérnyomás panaszok, rosszullét, nehézlégzés jelentkezhet. A melegedésre érzékenyek körében fáradékonyság, dekoncentráltság léphet föl. A záporokkal tarkított tájakon ingadozó hő- és komfortérzetre lehet számítani, ezért öltözzünk rétegesen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,