Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.09)

Pénzcentrum2017. március 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.03.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.03.09).

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel erősen felhős, borongós időre ébredhetünk, nyugaton, északnyugaton kisebb eső is kialakulhat, északkeleten pedig egy-egy gyenge zápor előfordulhat. Gyenge marad a szél. A keleti tájakon átmenetileg pára, foltokban köd képződhet. Hajnalban 0 és 4 fok között a minimum-hőmérséklet. Napközben a délnyugati tájakon kivételével, elsősorban a Dunától keletre eső tájakon alakulhat ki kisebb eső, gyenge zápor. Általában gyenge, mérsékelt marad a nyugatias szél, de helyenként egy-egy élénk széllökés előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Péntek reggelre egy hidegfront érkezik, mely elsősorban a Dunántúlon és a Duna vonalában okoz majd esőt, záporokat, helyenként pedig egy-egy zivatar is kialakulhat. Ezeken a tájakon megélénkül, megerősödik az északnyugatira forduló szél. A keleti tájakon és sz Északi-középhegység térségében ugyanakkor hajnalra párássá, ködössé válhat átmenetileg a levegő, és ezeken a tájakon ekkor még a légmozgás is gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön a délnyugati tájak kivételével többfelé találkozhatunk kisebb esőtől, egy-egy záportól vizes, csúszós utakkal. Helyenként élénk nyugati-északnyugati széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. Hajnalban a keleti tájakon átmenetileg pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat, ezért az érzékenyek körében kopásos eredetű ízületi panaszok, végtagfájdalmak jelentkezhetnek. Vérnyomásproblémák is előfordulhatnak. A kissé szeles tájakon a szélre fokozottan érzékenyek körében fejfájás, dekoncentráltság is felléphet. A nyirkosabb idő kedvezni fog a kórokozók terjedésének, könnyedén megfázhatunk. Öltözzünk rétegesen, valamint immunrendszerünk erősítése érdekében táplálkozzunk vitamindúsan!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Havazás nem várható. A következő időszakban télies fordulatra nem számíthatunk időjárásunkban.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,