Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.03.08)

Pénzcentrum2017. március 8. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2017.03.08).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2017.03.08).

36 órás előrejelzés

Szerda reggel változóan, erősen felhős időre ébredhetünk, a déli és a középső tájakon kisebb eső, egy-egy zápor is előfordulhat. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Napközben csökken a csapadékhajlam, már csak délen fordulhat elő, gyenge eső, egy-egy jelentéktelen zápor. Eközben északnyugat felől csökken a felhőzet, a Dunántúlon hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Az élénk, erős északias szelet a Dunántúlon és helyenként északkeleten egy-egy viharos lökés kísérheti. A legmelegebb órákban 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtök reggelre erősen megnövekszik a felhőzet, sokfelé beborul az ég, de csak nyugaton, északnyugaton alakulhat ki kisebb eső, egy-egy zápor. A Tiszántúlon helyenként párássá válhat a levegő. A légmozgás mindenhol gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán elsősorban a déli és a középső tájakon találkozhatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós útszakaszokkal. Az élénk, erős északi-északnyugati szelet a Dunántúlon és helyenként északkeleten egy-egy viharos lökés kísérheti, melynek következtében jelentősen lecsökken a járművek menetstabilitása. Délután a naposabb dunántúli tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán melegfronti hatás várható, elsősorban a déli, délkeleti tájakon lehetnek erősek a tünetek, főként migrén jelentkezhet az érzékenyek körében. A szeles idő miatt ingerlékenyek, nyugtalanak lehetünk, romlik hőérzetünk. Gyakoriak lehetnek az alvászavarok, emiatt napközben dekoncentráltság, fáradtság is előfordulhat. Felerősödhetnek a gyulladásos eredetű panaszok. A felhősebb tájakon élők közérzete romolhat, ezzel szemben a Dunántúlon a napos idő javíthat hangulatunkon. Öltözzünk rétegesen, valamint immunrendszerünk erősítése érdekében táplálkozzunk vitamindúsan!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Havazás nem várható. A következő időszakban télies fordulatra nem számíthatunk időjárásunkban.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,