Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.24)

Pénzcentrum2017. február 24. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.02.24).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.02.24).

36 órás előrejelzés

Pénteken kezdetben még enyhe, szeles időre készülhetünk, napközben azonban elsősorban délen, délnyugaton egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani. Lokálisan egy-egy zivatar is előfordulhat majd. Délnyugaton néhol jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Nyugatira, északnyugatira fordul az élénk, erős szél. Enyhe lesz a hajnal, 5-10 fok között alakul a minimum-hőmérséklet. Kora délutánig még 8-13 fokot mérhetünk, majd az érkező hidegfront hatására visszaesik a hőmérséklet.

Szombat hajnalban délkelet felé távozik a csapadék, felszakadozik a felhőzet, de a sok napsütés mellett, helyenként kisebb zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Többfelé megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban északon, északnyugaton várható gyenge fagy.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Péntek délelőtt néhol, a kora délutáni óráktól kezdve azonban a déli, délnyugati tájakon egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra, emiatt többfelé kell vizes, csúszós útszakaszokra készülni. Egy-egy intenzivebb zápor, beágyazott zivatar során lecsökkenhet a látástávolság, ezért vezessünk óvatosan, tartsunk nagy követési távolságot! A többfelé megerősödő nyugati, északnyugati szél jelentősen ronthatja majd a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken erős hidegfronti hatás fog érvényesülni, melynek eredményeként keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, valamint görcsös fejfájás, izomgörcs jelentkezhet a frontérzékenyek körében. A megerősödő szél lecsökkenti majd hőérzetünket, emellett ingerültség, nyugtalanság is felléphet. Öltözzünk rétegesen, táplálkozzunk vitamindúsan!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Hidegfront hoz csapadékot. Pénteken egy markáns hidegfront hatására főként a déli, délnyugati országrészben várható nagyobb mennyiségű csapadék, de havazásra sehol sem kell számítani.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,