Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.16)

Pénzcentrum2017. február 16. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.02.16).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2017.02.16).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön többfelé az országban napközben is szürke, borongós, helyenként tartósan ködös idő várható. Naposabb területekkel inkább csak a Dunántúlon és a hegyekben találkozhatunk. A ködös tájakon hószállingózás, szitálás is kialakulhat. Gyenge lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet a szürke, borongós tájakon fagypont körül, kevéssel az alatt alakul, a napos tájakon azonban 5-10 fok is lehet.

Péntek reggelre is sokfelé képződik sűrű köd. Napközben túlnyomóan felhős időre van kilátás, a kora délutáni óráktól azonban egy gyenge hidegfront teszi változatosabbá időjárásunkat. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél, emellett több helyen gyenge csapadék is kialakulhat. Hajnalban -6, és 0 fok között alakul a minimum-hőmérséklet, míg napközben -1, +8 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön kezdetben sokfelé köd, sűrű köd csökkentheti jelentősen a látástávolságot. A köd néhol napközben is megmaradhat korlátozott látási viszonyokat okozva az érintett területeken. A tartósabban borongós, ködös tájakon helyenként ónos szitálás, hószállingózás, ködszitálás teheti síkossá, csúszóssá az egyes útszakaszokat. Elsősorban nyugaton és a hegyekben találkozhatunk naposabb tájakkal, itt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön is marad a frontmentes időjárás, de a többfelé párás, ködös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A több helyen napközben is nyirkos, hideg idő kedvez a kórokozók terjedésének, nő a megfázásveszély. A szélcsendes időjárás hatására megnövekedhet a légszennyező anyagok koncentrációja, ami fokozhatja a légúti megbetegedésekben szenvedők panaszait. Napközben nagyobb eséllyel nyugaton és a hegyekben süthet ki a nap, ami pozitív hatással lesz az itt élők köz- és komfortérzetére, míg máshol a tartósan borongós, fényszegény időjárás miatt levertség, fáradékonyság jelentkezhet. Öltözzünk melegen, rétegesen, immunrendszerünk védelme érdekében táplálkozzunk vitamindúsan!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Marad a száraz idő. Csütörtökön legfeljebb a tartósabban ködös, borongós tájakon fordulhat elő helyenként hószállingózás, ónos szitálás, máshol csapadék nem várható.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,