Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.05)

Pénzcentrum2017. február 5. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.02.05).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.02.05).

36 órás előrejelzés

Délnyugat felől egyre nagyobb területen válik csapadékossá az idő, vasárnap kezdetben sokfelé, délután már csak északkeleten lehet kisebb eső és a csapadékzóna mögött, nyugat felől szakadozottabbá válik a felhőzet. Az esti órákra azonban bezárul a felhőtakaró, nyugat felől ismét csapadékosra fordul az idő. Többfelé feltámad a nyugatias szél. Hajnalban -1, +5, délután északkeleten 4-6, máshol 7-12 fokot mérhetünk.

Hétfőn többfelé előfordulhat eső, zápor, északkeleten ónos eső, délutántól nyugaton, északnyugaton havas eső, hó. Feltámad az északi-északkeleti szél, 3 és 8 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap kezdetben sokfelé, délután már csak északkeleten számíthatunk esőtől vizes, csúszós utakra. Nyugaton és északon ködös, párás levegő csökkentheti a látástávolságot, de napközben csökken a köd, nyugat felől szakadozottabbá válik a felhőzet, a napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Többfelé élénk nyugatias szél csökkentheti a menetstabilitást. A még hóval borított tájakon az olvadás következtében latyakos, vízátfolyásos utak is előfordulhatnak. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombat este hidegfront érkezik, mely vasárnap átvonul felettünk. Többeknél fejfájás, migrénes fejfájás jelentkezhet. Fáradtabbak, bágyadtabbak lehetünk, csökken a reakcióidő. A tartósabban nyirkos, ködös északi tájakon továbbra is fáradékonyság, levertség jelentkezhet, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Nyugat felől azonban szakadozottabbá válik a felhőzet, ami pozitív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében táplálkozzunk vitamindúsan!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Hétvégén nem várható havazás. Vasárnap is enyhe időben lesz részünk. Szombat estétől nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, de ez mindenhol folyékony halmazállapotú lesz.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,