Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.03)

Pénzcentrum2017. február 3. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.02.03).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.02.03).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel a Tiszántúlon helyenként kisebb eső előfordulhat, északon, északnyugaton és nyugaton pedig sűrű köd is kialakulhat, melyből szitálás, nyugaton ónos szitálás is előfordulhat. Máshol erősen felhős, borult időre ébredhetünk. Az északi, északnyugati tájak kivételével sokfelé megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul. Napközben az északi, északnyugati tájakon tartósan borongós, párás, ködös idő lehet a jellemző, északkeleten időnként kisebb eső is kialakulhat, míg a déli országrészben szakadozottabb lehet a felhőtakaró. Az északi, északnyugati tájak kivételével sokfelé élénk, erős lesz a délnyugati szél. A ködösebb, borongósabb tájakon 3-5, máshol 7-13 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, délen, délnyugaton enyhül meg legjobban az idő.

Szombat reggel ismét sokfelé ébredhetünk párás, ködös időre, délkeleten és délnyugaton kisebb eső is kialakulhat, délen viszont szakadozottabb lehet a felhőtakaró. Gyenge, mérsékelt lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken elsősorban a Tiszántúlon találkozhatunk kisebb esőtől vizes, csúszós utakkal, de északon, északnyugaton ködszitálás is okozhat nedves, síkos utakat, nyugaton kezdetben pedig ónos szitálástól alakulhatnak ki jeges, nagyon csúszós útszakaszok. Többfelé erős olvadásra kell készülni, mely csúszós, latyakos utakat eredményezhet. A tartósabban ködös, párás északi, északnyugati és nyugati tájakon jelentősen lecsökkenhet a látástávolság. Az előbbi tájak kivételével többfelé feltámad a délnyugati szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, a téli útviszonyokat figyelembe véve, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken front nem lesz térségünkben. A tartósabban párás, ködös északi, északnyugati és nyugati tájakon csökkenhet hőérzetünk, a nyirkos idő pedig kedvez a kórokozók terjedésének, könnyedén megfázhatunk. Ugyanakkor ezeken a tájakon a kopásos eredetű ízületi panaszok tartósabban is fennállhatnak. Sokfelé feltámad a szél, mely miatt fejfájás, ingerültség is előfordulhat. Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében táplálkozzunk vitamindúsan!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Havazás nem várható. Enyhébb napok jönnek, a helyenként hulló csapadék eső formájában fog érkezni.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,