Durván csúsznak az utak: jobban teszed, ha nem mész ki

MTI2017. január 31. 16:34

Az ónos eső miatt kialakult helyzet kezelésére a katasztrófavédelem központjában operatív törzs működik, de Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében is területi operatív törzs dolgozik. Az országban mintegy kétezer tűzoltó és ötszáz technikai eszköz áll készenlétben, és szükség esetén a katasztrófavédelem növeli az erők és eszközök számát - tájékoztat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.


A katasztrófavédelem azt kéri, hogy aki teheti, aki teheti, ne induljon útnak az ónos esővel érintett területeken.

Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. Közölték: az ónos eső miatt helyenként előfordulhatnak áramkimaradások is, a katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tart fenn a közműszolgáltatókkal, hogy ha szükséges, azonnal intézkedhessenek a kieső szolgáltatások helyreállításáért.

Azt javasolják, mindenki kísérje figyelemmel a meteorológiai szolgálat riasztásait és a hatóságok közleményeit.

 Több megye járásaira másodfokú riasztást adtak ki

Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Baranya és Fejér megye több járására adta ki a másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden délután, mert a következő néhány órában ónos eső hullhat. Emellett nyugaton és a középső országrészben egyelőre elsőfokú a riasztás.

Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint ugyanakkor négy északkeleti megye kivételével az egész országban várható ónos eső. Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyében másodfokú, Budapesten és Pest megyében valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében akár legmagasabb fokú (piros) riasztásokat is kiadhatják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azt írták: szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 milliméternyi ónos eső is hullhat. Szerda napközben a Győr-Debrecen vonaltól északra várható több milliméternyi ónos eső, kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység előterében, a vonaltól délre inkább eső valószínű.

Emellett a fővárosban és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken 12 óra alatt 5 centiméternél is több friss hó hullhat.

Loading...

Címkék:
utazás, út, ónos eső, katasztrófavédelem,