Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.01.29)

Pénzcentrum2017. január 29. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.01.29).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.01.29).

36 órás előrejelzés

Vasárnap túlnyomóan borult, szürke, nyirkos idő várható, néhol hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat, csak néhol bújhat elő a nap. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban -6, -16 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet, északon, északkeleten lehet a leghidegebb, délután 0, -8 fok várható.

Hétfő reggel is országszerte borongós, szürke, nyirkos, párás, helyenként ködös ébredhetünk, helyenként hószállingózás, ónos szitálás továbbra is kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -6 és -13 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap reggelre a sokfelé kialakuló köd, zúzmarás köd helyenként napközben is megmaradhat tartósabban, így jelentősen lecsökkenhet a látástávolság. Zúzmaralerakódás, hószállingózás, ónos szitálás következtében síkos, jeges útszakaszok is előfordulhatnak. A hóval borított tájakon továbbra is találkozhatunk csúszós, jeges útszakaszokkal. Vezessünk óvatosan, a téli útviszonyokat figyelembe véve! A ködös időben tartsunk nagy követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap is frontmentes időben lesz részünk. A borongós, fényhiányos idő bágyadtságot, rossz közérzetet, fáradékonyságot eredményezhet. A nyugodt időjárás eredményeképp elsősorban a nagyobb városokban tovább növekedhet a légszennyező anyagok koncentrációja, ami rossz hatással lesz a légzőszervi betegségekben szenvedők állapotára. A fagyos, nyirkos, ködös időben ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, valamint ez az idő továbbra is kedvez a kórokozók terjedésének, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében táplálkozzunk vitamindúsan!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Keddig nem várható csapadék. A jelenlegi számítások szerint keddig nem várható számottevő csapadék, kedd délután északnyugat felől azonban havazás, nyugaton, délnyugaton havas eső, ónos eső érkezhet.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,