Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.01.18)

Pénzcentrum2017. január 18. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2017.01.18).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2017.01.18).

36 órás előrejelzés

Szerdán délen, délnyugaton még sok lesz a felhő, a határ mentén helyenként a hó is szállingózhat, máshol a kezdeti felhősebb időt követően egyre inkább felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Az északi-északkeleti szelet élénk, nyugaton és északon, északkeleten erős lökések kísérhetik, emiatt főként északon, északkeleten hófúvás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul.

Csütörtökön reggel továbbra is délen, délnyugaton lehetnek felhősebb körzetek, máshol gyengén felhős, derült időre ébredhetünk. Csapadék már sehol sem várható. Északon a völgyekben foltokban pára, zúzmarás köd képződhet. Hajnalra a legtöbb helyen -7 és -13 közé csökken a hőmérséklet, de északon, északkeleten a derült, szélcsendes, hóval borított tájakon -14, -20 fok is lehet. Napközben délen, délnyugaton változóan, máshol gyengén felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap. Mérséklődik a szél. A csúcshőmérséklet 0 és -6 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán már csak a déli, délnyugati határ mentén szállingózhat a hó, máshol száraz időre készülhetünk. A hóval borított tájakon továbbra is előfordulhatnak csúszós, latyakos, hókásás útszakaszok. Még többfelé élénk, nyugaton és északon, északkeleten erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet, emiatt csökkenhet a menetstabilitás, valamint elsősorban északon, északkeleten hófúvás is előfordulhat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán sem várható fronthatás, azonban a hideg, fagyos időben továbbra is kopásos eredetű ízületi bántalmak, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek. Még többfelé szeles marad az idő, emiatt fejfájás, ingerlékenység is előfordulhat, valamint csökkenhet a hő- és komfortérzet. Délen a felhősebb, borongósabb időben lehangoltabbak lehetünk, máshol a sok napsütés viszont jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre. Öltözzünk melegen, rétegesen, táplálkozzunk vitamindúsan!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Száraz, fagyos időszak jön. Szerdán már csak a déli, délnyugati határ mentén fordulhat elő jelentéktelen hószállingózás, máshol csapadék nem várható, száraz, de hideg, a legtöbb helyen napközben is fagyos időre van kilátás.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,