Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.01.14)

Pénzcentrum2017. január 14. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2017.01.14).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2017.01.14).

36 órás előrejelzés

Szombaton eleinte még keleten, északkeleten havazhat, majd északnyugat felől egyre több helyen alakulhat ki kisebb havazás, hózápor. Többfelé felszakadozik majd a felhőzet, a középső tájakon előbújhat a nap is. Élénk, néhol erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban 1, -4, délután -2, +3 fokot mérhetünk.

Vasárnap már több órára kisüthet a nap, keleten marad felhősebb az ég, melyből néhol hószállingózás is előfordulhat. Még északnyugaton élénkülhet meg az észkanyugati szél. Hajnalban -6, -14 fok között alakul a minimum-hőmérséklet, de északon, a hóval borított, szélcsendes tájakon -15 fok alatti értékeket is mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton a pénteken lehullot csapadék miatt többfelé kell kedvezőtlen útviszonyokra készülni. Eleinte még keleten a havazás, majd északnyugat felől hózáporok tehetik hókásássá, síkossá, latyakossá az útszakaszokat. Többfelé élénk, helyenként erős nyugati, délnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását, intenzív havazás, hózáporok idején pedig hirtelen lecsökkenhet a látástávolság! A várható téli útviszonyok miatt vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton is kettősfronti hatásra kell számítani, így a frontérzékenyeknél ismét jelentkezhet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, valamint keringési és hasi problémák egyaránt. Egyeseknél álmatlanság is előfordulhat. A szeles területeken élőknél ingerlékenység, nyugatalanság is felléphet. A borongós, csapadékos területeken könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk melegen, táplálkozzunk vitamindúsan!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Havazás után hózáporok. Szombat kora délutánig a keleti, északkeleti tájakon várható még havazás, majd a délelőtti óráktól kezdve északnyugat felől több helyen alakulhat ki kisebb havazás, emellett hózáporokra is számíthatunk.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,