Hódítanak a téli sportok: megvan a magyarok kedvenc úti célja

Világgazdaság2017. január 5. 08:35

A síutakat kínáló hazai utazási irodák nagy forgalomnövekedésre számítanak idén. Gyakrabban és hosszabb időre utaznak a magyarok - írja a Világgazdaság.

A tavalyinál erősebb téli szezonra számítanak a hazai utazási irodák - mondta a lapnak Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja. Ezzel szemben az egzotikus célországok piacán nincs a tavalyinál jóval nagyobb roham. 

Az idén is folytatódik a néhány éve tartó trend, hogy az egy hosszabb út helyett inkább többször is elugranak síelni a magyarok a szezonban

- magyarázta Bakó Balázs. Leginkább a hétvégéket toldják meg a téli sportok kedvelői, és legfeljebb öt napra nyúlnak az utazások. A síelők körében egyre keresettebbek a kiegészítő turisztikai szolgáltatások is, így a wellnesslétesítmények, kirándulóhelyek közelsége egyre fontosabb szempont a helyszín kiválasztásában.

Továbbra is Ausztria a legnépszerűbb célpont a magyar síelők körében, annak ellenére, hogy nem túl olcsó. Az árkülönbségeknek köszönhetően Szlovákia is egyre inkább felértékelődik a magyarok körében. 

Címkék:
utazás, síelés, ausztria, utazási iroda, tél, ,