Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.12.23)

Pénzcentrum2016. december 23. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2016.12.23).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2016.12.23).

36 órás előrejelzés

Pénteken sem várható lényeges változás, az ország nagy részén marad a borongós, szürke idő, legfeljebb a Dunántúl északi felén szakadozhat fel helyenként a zárt felhőtakaró, illetve a magasabb hegycsúcsokon várható napsütés. Zúzmaraképződés, ónos szitálás, hószállingózás továbbra is előfordulhat. Napközben a Dunántúli-középhegységben kissé megélénkülhet az északnyugati szél. Délután 0, -4 fokot mérhetünk.

Szombaton is marad a borult, szürke, elsősorban a magasabban fekvő tájakon párás, ködös idő, továbbra is csak a legmagasabb hegycsúcsokon lehet napsütés. Estig zúzmaralerakódás, ónos szitálás, hószállingózás fordulhat elő, majd estefelé északnyugaton már kisebb ónos eső, fagyott eső, havas eső, északon, északkeleten hószállingózás, gyenge havazás alakulhat ki. Gyenge, mérsékelt marad a déli-délnyugati szél. Hajnalban -2, -6, délután 0, -4 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken is elsősorban a magasabban fekvő tájakon fordulhat elő pára, köd, így errefelé jelentősebben lecsökkenhet a látástávolság. Zúzmaralerakódás, hószállingózás, ónos szitálás továbbra is kialakulhat, így csúszós, síkos, néhol jeges útszakaszokkal is találkozhatunk. A Dunántúli-középhegységben kissé megélénkülhet az északnyugati szél, mely némileg csökkentheti a menetstabilitást. Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem várható fronthatás, a hideg, borongós időjárás azonban sokak szervezetét továbbra is megterhelheti. A nyirkos, fagyos időben felerősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A napközben tapasztalható szürkeség, fényhiányosság sokunknál idéz elő fáradékonyságot, kedvtelenséget, dekoncentráltságot, egyeseknél álmatlanság is jelentkezhet. A nagyobb városok környezetében megnőhet a légszennyező anyagok koncentrációja. Öltözzünk melegen, immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk vitaminokat!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Nyugodt, hideg idő. Szombat estig marad az eseménytelen idő, jelentős havazásra nem kell számítani, legfeljebb hószállingózás, ónos szitálás fordulhat elő.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,